Nyheter oktober/ november

Grovsoprummet öppet 6 nov 19-20

Inget farligt avfall eller elektronik. Tänk också på att inte fylla våra vanliga soprum med sånt som ska källsorteras. Tack!

Laddstolpar

Föreningen har fått beviljat bidrag från Naturvårdsverket för att under våren installera två nya laddstolpar på den övre parkeringen.

Lyckad städdag

Stort tack till alla som kom ut på städdagen och hjälpte till.

Renoveringar

För att renovera och göra större ingrepp i lägenheten behövs tillstånd från styrelsen. Här kan du läsa mer om vad som gäller när du vill bygga och renovera.

Luftning av element

Är värmen ojämn i elementen så kanske de behöver luftas. Styrelsen har några luftningsnycklar om man behöver låna. Se till att avsluta luftningen så fort det kommer ut vatten. Tycker man att något element är för varmt så kan man skruva ner temperaturen på termostaten och vise versa. Vill man vädra är det viktigt att stänga av värmen i rummet och stänga dörren till andra rum. Vi betalar gemensamt för värmen.

Bildresultat för luftningsnyckel

Kontakta Johan i styrelsen om ni vill ha hjälp med elementen.

Nyheter september 2018

Hej! Hoppas alla haft en fantastisk sommar. Efter en välbehövlig semestern har styrelsen nu hunnit med två möten och här kommer första nyhetsbrevet för hösten med blandad information.

Grovsoprummet öppet 2 oktober

Inget farligt avfall eller elektronik. Tänk också på att inte fylla våra vanliga soprum med sånt som ska källsorteras. Kartonger slänger vi tex i grovsoprummet eller bryter ner och tar till källsorteringen. Kartonger som slängs i grovsoprummet behöver brytas ned och plattas till för att inte ta för stor plats. Tack!

Städdag 21 oktober

höstlöv

Den 21/10 har vi i föreningen gemensam städdag då alla hjälps åt att sköta om och snygga till i området inför vintern. Listor på arbetsområden kommer att sitter uppe i lokalen. Där kan man skriva upp sig på en eller flera uppgifter. Tillsammans får vi ett fint och välskött område där vi alla trivs. Förslag eller frågor kan skickas till pulpeten@gmail.com eller lämnas i föreningens brevlåda i lokalen.

Anmäl er gärna på Facebook här.

Passa också på att rensa ut era stuprännor på tomten eller hjälpa en granne.

09.00 Samling utanför föreningslokalen
12.00 Lunch – föreningen bjuder på lunch och fika
Vi avslutar när allt är klart!

Utomhusbelysningen nästan klar

Vår belysningsexpert Eric kämpar på med utomhusbelysningen, som inte varit ett helt lätt jobb i alla lägen. På plats finns nu gavelbelysning som slås på inom kort, sex nya stolpar som ger mer ljus i lekparkerna, markbelysning i den nedre lekplatsen vid de större träden och skulptur samt på torget mitt i området. Så fint och ljust blir det!

Har ni frågor kan ni kontakta styrelsen eller Eric direkt.

Upprustning av lekplatser

I och med att vi tyvärr inte fick något gensvar på vår efterfrågan om lekplatsgruppp så beslutade vi att rusta upp det som finns idag. Trästolpar på gungställning och lekställningar har slipats och målats under augusti månad. Delar som blekts med åren och slitits ut kommer att bytas ut under hösten och vi fyller på med sand. Lekplatsbesiktning sker efter arbetet är utfört. Vi kommer även i samband med påfyllning av sand att installera två kattskrämmor vid sandlådorna. De ger i från sig ett ljud som ska hålla katterna borta från sandlådorna.

En ny basketplatta med stolpe och korg ska även beställas och sättas upp vid bollplanket under hösten eller till våren.

Ta en bok, lämna en bok, låna en bok

I lokalen utanför tvättstugan har vi ställt en ”bokbytarhylla” som redan börjat bli full av böcker, spel och filmer. Gå gärna dit och ta eller låna det som passar dig. Vi undanber att ni placerar leksaker eller annat på platsen. Endast det som får plats i hyllan är tillåtet för trivsel och brandsäkerhet. Vi har sett att några hänger påsar med böcker i soprummet. Andvänd hellre den här bokhyllan.

Värmen slås på den 1 oktober

Om ni upptäcker problem eller har frågor kan ni kontakta styrelsen via email. Det finns elementnycklar att låna om elementen behöver luftas, man kan också få hjälp om man är osäker på hur man gör.

Rensa lövfångarna!

HSB har påbörjat arbetet med att rensa lövfångarna på stuprännorna i området. På de platser inne på våra tomter där de inte kommer åt behöver vi rensa själva. Se över era stuprännor och lövfångare nu under hösten.

stupror

Trivselregler

Ska ni bygga veranda eller renovera, har frågor om grillning eller vädring? Läs gärna våra trivselregler på hemsidan. För att renovera kök eller badrum är det bäst att ska man tex alltid kontakta styrelsen och se över stadgarna för att veta vad som gäller våra bostadsrätter. Byggen av verandor, uterum, staket osv måste man få godkända av styrelsen. Skicka ett email tillstyrelsen med en ritning och beskrivning på arbetet.

Radonmätningen

Radonmätningarna som gjordes i våras gick bra och gav inga avvikande resultat förutom i ett par lägenheter, troligtvis pga något mätfel. De berörda lägenhetsinbehavarna har informerats och vi gör en ny mätning hos dem.

Nyheter juli/augusti 2018

Ny kod till soprummen

Den 2 juli byter vi kod till soprummen. Koden skickas ut på sms. Får du inte styrelsens sms-utskick så kan du kontakta oss via email pulpeten@gmail.com.

2015-07-10 09.56.03

Grovsoprummet öppet 3/7

Inga farliga avfall eller elektronik. Tänk också på att inte fylla våra vanliga soprum med sånt som ska källsorteras. Kartonger slänger vi tex i grovsoprummet eller bryter ner och tar till källsorteringen. Sen tar vi paus under sommaren och grovsoprummet är öppet igen i september.

 

Klippning av buskar och häckar

Förra månaden påminde vi om att klippa buskar och häckar så att de håller sig inom tomtgränsen. Det blir både trevligare och säkrare för alla. Påminnelsen gäller så klart även inom området och inte bara vid trottoar.

klippa-hack

 

Rensade grusgångar & gräsklippning

Grusgångarna vid stora lekplatsen samt längs gångvägen har nu rensats och fyllts på med nytt grus. Snyggt, eller hur? Nu är det viktigt att de som har baksida mot grusgångarna sköter om sin del och ser till att ogräset inte får ta över igen. Tack för hjälpen!

I föreningen ansvarar vi gemensamt för skötsel av bland annat gräsytor. Nu i torkan har det inte växt så mycket men ogräset växer fortfarande och vi behöver hjälpas åt. Åkgräsklippare, maskingräsklippare och trimmer finns i förråden.

Eftersom det hittils varit dålig respons när vi efterfrågat hjälp så överväger vi att anlita en firma för regelbunden trädgårdsskötsel vilket vi då genom våra avgifter bekostar.

 

Har du glömt att hämta nyckeln?

Vi har fortfarande flera nycklar kvar efter stamspolningen. De finns att hämta i 33:an.

 

Ny ordförande

Jag, Nina Randone, skulle vilja tacka för mig då jag nu lämnat över ordförandeskapet till Arvid Olofsoon. Det har varit lärorikt, utmanande och samtidigt roligt att få driva arbetet i styrelsen och se de förändringar vi gjort tillsammans. /Nina

Trevlig sommar,
Styrelsen

 

Nyheter juni 2018

Grovsoprummet öppet 5/6

Inga farliga avfall eller elektronik. Tänk också på att inte fylla våra vanliga soprum med sånt som ska källsorteras. Kartonger slänger vi tex i grovsoprummet eller bryter ner och tar till källsorteringen.

Protokoll från årsstämman 2018

Tack till er som kom till årets årsstämma. Här kan ni läsa protokollet. Två nya styrelsemedlemmar valdes in, Tanja Linderholm och Johan Schenk. Välkomna!
Stämman beslutade också att välja Christine Schenk och Martina Mossberg till valberedare under ett år.

Pulpeten_protokoll-arsstamma2018

Lämna in nycklar senast söndag kväll för stamspolning

3.-symbol-stamspolning-150x150

Nästa vecka sker stamspolningen i alla lägenheter. Senast på torsdag får ni avisering om exakt dag för just er. Om ingen är hemma vid tidpunkten för stamspolningen behöver ni lämna in nyckel till Nina Randone i 33an senast söndag 3 juni. Nyckeln fås tillbaka tidigast fredag 8 juni.

Tack för stort engagemang på städdagen

Det var riktigt roligt att se så många ute på städdagen i år. Vädret var strålande och vi fick så mycket gjort. Tillsammans får vi ett fint område att trivas i!

Påminnelse att rensa ur stuprörsmynningen

Ca två gånger per år behöver vi rensa ur stuprörsmynningen ordentligt. HSB hjälper oss med det där de kommer åt men inne på tomten är det vi själva som måste få bort löv och skräp så det inte är stopp.

Klippning av buskar och häckar

Nu växer det så det knakar! Då är det viktigt att vi alla tänker på att hålla våra buskar och häckar klippta inom tomtgränsen. Varje år skadas människor i onödan för att sikten är skymd. Risken är särskilt stor för små barn som inte syns bakom höga häckar och stora buskar. Trottoarer ska vara framkomliga för gående, barnvagnar och rullstolar. Tänk på att din häck ska växa inom ditt eget tomtområde. Är buskarna för stora kan fotgängare och cyklister tvingas ut i gatan vilket ökar risken för trafikolyckor.

 

Turordningslista för elstolpar

Nu är vi på god väg med planeringen för elstolpar på några parkeringsplatser med planerad installation under hösten. Vi har startat en turordningslista för dessa platser så hör av er till styrelsen om ni är intresserade.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen

 

Policy för behandling av personuppgifter

Bostadsrättsföreningen Pulpeten
Org.nr 716421-3709

Syfte

En bostadsrättsförening hanterar ett flertal personuppgifter och syftet med den här policyn är att tydliggöra hur vi i Brf Pulpeten behandlar dina personuppgifter för att du ska känna
dig trygg med att föreningen värnar om din integritet.

Genom policyn får du även veta vilka personuppgifter vi har, hur vi behandlar dem och varför vi har dem samt under vilka förutsättningar du kan ta tillvara dina rättigheter.

Bakgrund

Som bostadsrättsförening har vi en skyldighet att följa det regelverk som bland annat finns i bostadsrättslagen, vad gäller exempelvis förande av medlems – och lägenhetsförteckning.
Vi behöver även dina personuppgifter för att kunna fullfölja våra förpliktelser gentemot dig som medlem i bostadsrättsföreningen.

Utgångspunkten i all behandling av personuppgifter är att inte behandla fler personuppgifter än vad som behövs för ändamålet och inte, annat än när det är absolut nödvändigt, använda integritetskänsliga uppgifter.

Du har rätt att få information om vilka uppgifter Bostadsrättsföreningen har om dig och under förutsättning att det inte finns en laglig grund för föreningen att spara uppgifterna, har du även rätt att få uppgifterna raderade.

Riktlinjer

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Bostadsrättsföreningen behandlar endast personuppgifter när det finns en laglig grund, dvs. när föreningen behöver personuppgiften för att fullgöra förpliktelser i lag eller avtal, eller om det finns ett uttryckligt samtycke från dig som medlem.

Här följer exempel på personuppgifter föreningen behandlar:

  • Namn
  • Personnummer
  • Lägenhetsnummer
  • Överlåtelseavtal
  • Uppgifter om ev. andrahandsuthyrningar
  • Pantförskrivningar
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Uppgifter som du själv registrerar och frivilligt uppger

Hur får vi tillgång till dina personuppgifter?

Ditt medlemskap i Brf Pulpeten ligger till grund för de personuppgifter föreningen behandlar. För att kunna godkänna din ansökan om medlemskap i föreningen krävs en
överlåtelsehandling där bl.a. uppgifter om ditt namn, personnummer och lägenhetsnummer framgår. I de flesta fall kommer uppgifterna från mäklaren som bistått vid överlåtelsen.

Enligt bostadsrättslagen är föreningen skyldig att föra en förteckning över sina medlemmar
med uppgift om bl.a. vilken lägenhet medlemmen nyttjar samt även uppgift om aktuella pantsättningar. Pantsättningshandlingarna inkommer från den bank vari du som medlem tagit upp ett lån, däremot finns inte några uppgifter om lånets storlek eller belopp.

Du som medlem har rätt att kunna komma i kontakt med föreningens styrelse, likväl som styrelsen behöver kunna nå dig med information. Därför samlar föreningen in uppgift om e-postadresser och telefonnummer. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att föreningen behandlar dina
personuppgifter, vilket innebär att föreningen då måste radera personuppgifterna eller inhämta ett nytt samtycke från dig. Radering av personuppgifter förutsätter dock att
föreningen inte behöver behandla dessa för att fullgöra förpliktelse enligt lag eller avtal. Tänk också på att ett återkallande av samtycke kan innebära att föreningen inte längre kan fullgöra de skyldigheter vi har gentemot dig.

Vilken information ger vi till dig?

Som medlem i Brf Pulpeten har du alltid rätt att få ett utdrag ur lägenhetsförteckningen och kan på så sätt enkelt se vilka uppgifter föreningen har registrerat. Du får även ta del av denna policy och du kommer även få information om hur du kan kontakta oss om du har
frågor eller behöver lämna en begäran eller förfrågan som rör dina personuppgifter och/eller rättigheter.

Behandlas dina personuppgifter på ett betryggande sätt?

Föreningen har utarbetade rutiner och arbetssätt för att dina personuppgifter ska hanteras
på ett säkert sätt. Brf Pulpeten anlitar Conzignus Hem och Fastighet Förvaltning AB (”Conzignus”) för föreningens förvaltning. Riktlinjerna för hur Conzignus får hantera
personuppgifterna på uppdrag av föreningen finns reglerat i särskilt avtal och utgångspunkten är att endast personal som behöver personuppgifterna för att utföra sina
arbetsuppgifter ska ha tillgång till dem. I föreningen är det endast styrelsen som har tillgång till dina personuppgifter. Conzignus säkerhetssystem är utvecklade för att i mycket hög grad skydda mot intrång, förstöring och andra förändringar som kan innebära en risk för din integritet.

När lämnar vi ut dina personuppgifter?

Föreningens utgångspunkt är att inte lämna ut dina personuppgifter till tredje part om du inte har samtyckt till det eller om det inte är nödvändigt för att uppfylla föreningens förpliktelser enligt lag eller avtal. I de fall vi lämnar ut personuppgifter till tredje part görs detta enligt i avtal upprättade riktlinjer, vilka säkerställer att personuppgifterna behandlas på ett betryggande sätt.

Ansvar

Brf Pulpeten är personuppgiftsansvarig, vilket innebär att föreningen ansvarar för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara.

Vendelsö, 2018-05-22

Styrelsen i Brf Pulpeten

Nyheter april/maj

VÅRSTÄDNING OCH LUNCH 6 MAJ

Den 6/5 har vi i föreningen gemensam städdag då alla hjälps åt att sköta om och snygga till i området inför sommaren. Listor på arbetsområden kommer att sitter uppe i lokalen. Där kan man skriva upp sig på en eller flera uppgifter. Tillsammans får vi ett fint och välskött område där vi alla trivs. Förslag eller frågor kan skickas till pulpeten@gmail.comeller lämnas i föreningens brevlåda i lokalen.

Passa också på att rensa ut era stuprännor på tomten eller hjälpa en granne.

09.00 Samling utanför föreningslokalen
12.00 Lunch – föreningen bjuder på korv med bröd och dricka
Vi avslutar när allt är klart!

ÅRSSTÄMMA TISDAG 15 MAJ

Den 15/6 träffas alla i föreningslokalen kl 19.00 för föreningsstämma. Varje lägenhet har en röst. Ni får bland annat en genomgång av föreningens ekonomi, vi röstar om ändringarna i stadgarna och vi väljer in nya styrelsemedlemmar. Det är dessutom ett bra tillfälle att ställa frågor till styrelsen. Vi bjuder på fika!

Elstolpar

Styrelsen fortsätter att arbeta för att installera laddstolpar för elhybrider. Vi satsar på att som start installera fyra stolpar på den övre parkeringen och är i processen att ansöka om bidrag från kommunen. Kommunen ger besked i september 2018 och efter det hoppas vi kunna komma igång med installationer. I dagsläget för vi en turordningslista på de medlemmar som är intresserade av en parkeringsplats med laddstolpe.

Nya grusgångar

Styrelsen har gett RA Mark & Trädgård uppdraget att göra om två grusgångar i området; den i stora/nedre lekparken bakom huslängan/förråden, och de gångar bakom nr 17- 63 som vätter mot gångvägen. Därav måste alla lägenhersinnehavare som bor i dessa nummer se till att skräp, möbler, julgranar, stenblock osv är borta senast 8 maj. Är det inte borta så flyttas det in på respektive tomt.

STAMSPOLNING

Under 4-8 juni vecka 23 (ej 6/6) utförs stamspolning. Alla ska ha fått en föravisering i brevlådan från Interspol. Ytterligare avisering kommer närmare datum med instruktioner och information om nyckelinlämning om man inte är hemma då stamspolningen sker.

Dags att rensa ur stuprören

Ca två gånger per år behöver vi rensa ur stuprören ordentligt. HSB hjälper oss med det där de kommer åt men inne på tomten är det vi själva som måste få bort löv och skräp så det inte är stopp. Städdagen är ett utmärkt tillfälle att få detta gjort eller hjälpa en granne.

Behöver man hjälp kan man också kontakta styrelsen och ge HSB tillåtelse att gå in på tomten.

Grovsoprummet öppet 8/5

På grund av röd dag håller vi grovsoprummet öppet den 8 maj den här månaden. Ni har också chans att slänga grovsopor under städdagen den 6/5. Inga farliga avfall eller elektronik. Tänk också på att inte fylla våra vanliga soprum med sånt som ska källsorteras.

Nyheter mars

Stamspolning vecka 23

Under vecka 23 utför Interspol Systems AB stamspolning i hela föreningen. Avisering och information om nyckelkvitens osv kommer några veckor före.

Radonmätningen

Snart är det dags att samla in alla mätdosor ni placerat ut i hemmen. Vi skickar ut information om detta när det närmar sig. Ni ska alltså inte posta dem.

Grovsoprummet öppet 3 april

Första tisdagen i varje månad har vi grovsoprummet öppet 19-20, nedre parkeringen. Då kan man passa på att slänga sådant som inte hör hemma i hushållssoporna, komposten eller i källsorteringen. Allt slängs i den stora kontainern. Du kan inte slänga farligt avfall. Läs mer här.

Trådgårdsgrupp

Är du intresserad av trådgårdsarbete och skulle vilja hjälpa till att sköta rabatter, buskar och träd i vårt fina område? Då kan du gå med i trädgårdsgruppen. Kontakta styrelsen via email pulpeten@gmail.com.

Lekplatser

Vi fick tyvärr inte så mycket gensvar på extrastämman men undrar om det ändå kanske finns några som har intresse av att tycka till om vad som händer med våra två fina lekplatser i området. Ska vi byta ut sanden mot gummiplattor? Installera en boulebana? Investera i ny lekutrustning? Hör av er till styrelsen pulpeten@gmail.com.

Har du en fråga eller förslag till styrelsen?

Skicka ett email eller lägg en lapp i brevlådan i lokalen om du har en fråga eller vill att vi tar upp något på nästa styrelsemöte. pulpeten@gmail.com

Nyheter Februari

Luftning av element

När det är så här kallt ute är det bra att elementen inomhus fungerar på bästa sätt. Kanske behöver man lufta sina element. Styrelsen har köpt in några luftningsnycklar om man behöver låna. Se till att avsluta luftningen så fort det kommer ut vatten. Tycker man att något element är för varmt så kan man skruva ner temperaturen på termostaten och vise versa. Vill man vädra är det viktigt att stänga av värmen i rummet och stänga dörren till andra rum. Vi betalar gemensamt för värmen. Vi kan också meddela att vi arbetar med Driftec angående värmen i området och jobbar med en åtgärdsplan.

Bildresultat för luftningsnyckel

Här kan ni se hur man luftar sina element:

Grovsoprummet öppet 6 mars

Första tisdagen i varje månad har vi grovsoprummet öppet 19-20, nedre parkeringen. Då kan man passa på att slänga sådant som inte hör hemma i hushållssoporna, komposten eller i källsorteringen. Allt slängs i den stora kontainern. Du kan inte slänga farligt avfall. Läs mer här.

Stäng igen kompostpåsarna

När vi inte sluter till kompostpåsarna ordentligt så rinner innehållet ur och det blir ett lager av gegga i botten på kompostkärlen. När det blir varmare ute kommer det att lukta illa och blir riktigt otrevligt för alla. Se till att bara fylla påsen upp till strecket och ta dubbla påsar om den blir för full eller blöt. Föreningen beställer oc betalar för rengöring av kärlen från SRV men om alla hjälps åt så behöver vi inte göra det lika ofta.

Bildresultat för kompostpåse

Boka in Årststämma tisdag 15 maj, 19.00

Årsstämman är chansen för er som medlemmar att vara med och ta beslut och påverka föreningens arbete och aktiviteter. Vill man att en punkt ska finnas med på dagordningen och diskuteras på mötet kan man lämna in en skriftlig motion senast den 19/3. Är man osäker på hur man skriver en motion så kan man hitta bra hjälp på nätet tex. Motioner kan mailas till styrelsen på pulpeten@gmail.com.

Styrelsen söker även nya styrelsemedlemmar som röstas fram på mötet. Är ni intresserade eller vill nominera någon kan ni kontakta valberedningen, skicka ett email till pulpeten@gmail.com eller lägga en lapp i lådan i lokalen.

Separat kallelse med dagordning och årsredovisning skickas ut till alla medlemmar i april.