Nyheter Maj

 

Styrelsen

På stämman röstade man fram en ny styrelse och två valberedare. Tobias Petersson avgår efter flera års trogen tjänst och ersätts av Joy Phoomart. Stort tack till Tobias och välkommen till Joy!

Ordförande: Nina Randone (33:an)

Vice ordförande: Arvid Olovsson (71:an)

Sekreterare: Thomas Svensson (29:an)

Ledamot: Joy Phoomart (57:an)

Ledamot: Michaela Mårtensson (61:an)

Ledamot: Thomas Axelsson (111)

Valberedning: Tobias Petersson och Fredrik Mårtensson

 

Bygglov

Vill man bygga altan eller staket mm så måste man skriftligen ansöka hos styrelsen med en beskrivning eller ritning på vad man vill göra, i enlighet med våra stadgar paragraf 13.2. Det är också upp till lägenhetsinnehavaren att undersöka och ansöka om eventuellt bygglov krävs av kommunen. Vår förening utmärker sig och är populär bland annat tack vare dess grönskande charm med träd, häckar och buskar. Tar vi bort det gröna och byter ut mot trästaket och trädäck överallt så förlorar vi den karaktären och värdet på våra lägenheter sjunker. Vill man ändå ta bort tex en häck så får man gärna ge förslag på vad man i stället tänker plantera som hjälper till att bevara det gröna i området.

Hör av er till en styrelsemedlem eller till styrelsen via email om ni har frågor.

20170528_093504

 

Gräsklippning

Vi behöver hjälp att klippa gräset på de allmänna ytorna i området. Det finns en åkgräsklippare, en motorgräsklippare och trimmer i förråden. Alla styrelsemedlemmar samt Monica Andersson i 1:an har nyckel så det är bara att komma och knacka på eller skicka ett email. Om vi inte kan hjälpas åt så får vi i stället ta beslutet att anlita en firma som kan sköta det åt oss.

 

Förslut soppåsarna och tryck ihop pizzakartonger

Kom ihåg att knyta ihop soppåsarna ordentligt och att trycka ihop pizzakartonger om ni slänger dem bland hushållssoporna. Hämtmatslådor osv läcker ut mat och vätska i våra sopkärl eller på golvet, som sedan luktar illa och lockar till sig råttor. Kartonger tar upp stor plats och kärlen blir överfulla innan tömning. Läs mer här.

 

Rabarber och potatis

Intill den nedre lekparken har det planterats rabarberplantor och sättpotatis. Det är en gemensam plantering men vi ber alla att inte plocka rabarbern denna säsong. Den ska växa till sig ordentligt och får först skördas nästa sommar tyvärr. Potatisen däremot får man ta av när den mognat till sig. Informera gärna era barn också!

rabarber

 

Grovsoprummet är öppet 6 juni 19-20

Läs mer här om vilka regler som gäller för grovsopor.

 

Vad jobbar styrelsen med just nu?

Här är ett urval av de ärenden vi i styrelsen jobbar med just nu.

  • Uppdatering av underhållsplanen
  • Samlar information om laddstationer till elbilar
  • Ser över stadgarna
  • Grannsamverkan
  • Mindre uppfräshning av utrustning i lekparkerna
  • Vind- och insynsskydd vid lokalens uteplats