Viktig information om fiber

Information
Som tidigare informerats om så har föreningen beslutat att installera fiber i området. Detta kommer ge oss 250/250Mbit (upp och ner) bredband inklusive TV-basutbud med möjlighet till uppgradering till 500 eller 1000 Mbit för den som önskar.
Grundkostnaden för baspaketet med 250Mbit står föreningen för, alltså gratis, uppgradering och tilläggstjänster tillkommer.

Installation
Installationen kommer att börja i början av oktober september med grävning och nedläggning av fiberkabel i ca 2-3 veckor innan installationen påbörjas i lägenheterna.

Fiberkabeln kommer gå från den ena husknuten på baksidan av varje länga längs med betongsockeln fram till respektive 2 rumslägenhet bottenvåning/övre plan samt endast markplan för de övriga.

ALLA kommer att beröras så det är av yttersta vikt att ALLA närvarar på informationsmötet som kommer äga rum den 19/9, kl. 19:00!

För att få känsla om hur det kommer att beröra var och en så kommer installationsfirman (Hakab Telecom och bygg AB) behöva komma in på allas baksidor och sedan in i vardagsrummet för att montera upp en mediakonverter vid det befintliga Comhem uttaget/vägguttaget. 

Fiberkabeln kommer som sagt att gå längs med betongsockeln på respektive hus.

Merparten av alla som har ett trädäck kommer att behöva skruva bort de två innersta plankorna (se bild 2) för att installatörerna ska kunna lägga fiberkabeln på ett korrekt sätt. Den får absolut inte riskera att skadas.

Om ni är osäkra på vad som gäller för just er så kolla med Eric/Thomas S.

Hakab kommer att avisera två ggr innan de måste fram och in.

För er som har inglasade uterum kommer Hakab att bistå er så att det blir fackmannamässigt utfört.

Så här vill Hakab att det ska se ut, så att dom har ca: 5-10cm att jobba på. Dvs ni som har så här behöver inte göra någonting förutom att göra allt framkomligt för dom.

fiber bra

Hos merparten ser det tyvärr ut så här,det vill säga helt omöjligt att kunna fästa upp en kabel under betongsockeln, så i detta fallet måste två st brädor plockas bort, bild 2.

fiber dåliga

Det finns några som har så här, där kommer flertalet plankor att behövas skruvas bort men inte alla.

fiber dåliga 2

Väl mött den 19/9 kl.19 i föreningslokalen.

/Styrelsen