Nyheter december 2018/januari 2019

Brandsäkerhet

Advent-ljus.jpg

Vi vill påminna alla att kontrollera sina lägenheter så att det finns fungerande brandvarnare på alla våningar. Det är lägenhetsinnehavaren som ansvarar för skötsel och underhåll av brandvarnare. Styrelsen har köpt in ett antal brandvarnare om någon skulle sakna. Kontakta i så fall en styrelsemedlem eller skicka ett email till pulpeten@gmail.com. Mer information och tips om brandvarnare och brandsäkerhet finns på Storstockholms Brandförsvars hemsida.

Felanmälan

elstolpe

För att åtgärda fel i eller runt lägenheten, eller elstolpe osv kan man göra en felanmälan här till föreningens fastighetsskötare (HSB). Tänk på att du som bostadsrättsinnehavare ansvarar för ett visst underhåll i din lägenhet. Detta regleras genom bostadsrättsföreningens stadgar. Vissa tjänster som du beställer från HSB kan komma att faktureras dig. Om du är osäker kan du kontakta styrelsen via e-post. Se föreningens stadgar för mer information om vad man som bostadsrättsinnehavare själv ansvarar för.

Värmen

Vi vet att vissa har problem med inomhustemperaturen och kalla element. Lufta elementen eller kontakta styrelsen om du upplever problem i din lägenhet.

Installation av brytskydd på altandörrar

För att hjälpa till att förhindra inbrott har styrelsen beslutat att installera brytskydd på alla altandörrar på nedre plan som vätter mot gångvägen, Lärjungevägen 1-61. Detta arbete kommer att ske under våren när det blivit varmare och separata aviseringar går ut i god tid. Hör av er om ni har frågor om detta.

Parkeringsplatser

2015-07-10-09-56-36.jpg

Efter omnumreringen av parkeringsplatserna har styrelsen arbetat med att uppdatera en väldigt gammal lista. Det har tagit lite tid då en del oregistrerade byten har gjorts genom åren. Den nya listan är uppsatt i lokalen på anslagstavlan. Meddela styrelsen så fort som möjligt om er numrering inte stämmer överens med listan. Alla som vill byta plats med någon annan måste meddela bytet till styrelsen.

Nyårsfyrverkerier

Det är absolut förbjudet att avfyra raketer och fyrverkerier i området. Vi hänvisar alla till gångbron till Lidl över Gudöbroleden. Visa hänsyn till grannar, medmänniskor och husdjur.

Fibernät

Styrelsen diskuterar installation av fiber i området. Vi har kontakt med en leverantör och ser över kostnader och tidsplan. Vi återkommer med mer information. Har du frågor, tankar eller kunskap om fiberinstallation kan ni höra av er till styrelsen via e-post. Här är en liten kort film som berättar vad fiber är och vilka fördelarna är.

Grovsoprummet öppet 8 januari 19-20

gran-ut_2.jpg

I januari är soprummet öppet andra tisdagen i månaden pga nyårshelgen. Då är ni välkomna att tex slänga ut granen om ni vill. Inget farligt avfall eller elektronik. Tänk också på att inte fylla våra vanliga soprum med sånt som ska källsorteras, tex kartonger. Tack!

God jul och gott nytt år önskar styrelsen,

Arvid, Tanja, Nina, Thomas A, Thomas S och Johan